Opfok

Geitenmelk is razend populair. Verschillende nieuwe markten worden verkend en aangeboord. Het maakt Nederland een van de grootste en toonaangevendste producerende landen.

Het houden van geiten is bewerkelijk. Zo gericht mogelijk voeren, door de inzet van unieke technieken en vernieuwingen. De gezondheid van de dieren heeft de hoogste prioriteit. Want gezonde dieren betekent meer melk.

Uitdagingen

Geluid rondom agrarisch bedrijf lastige puzzel

De strenge geluidsnormen in combinatie met veel activiteiten op het bedrijf maken geluid rondom het bedrijf vaak een lastige puzzel.

Natuurbeschermingswet geldt voor iedereen

De natuurbeschermingswet geldt voor iedereen, ongeacht hoe ver u van een natuurgebied afzit“, legt Tijmen van de Beek van Agrifirm Exlan uit.

Tips bij het spenen van uw lammeren

Spenen: een belangrijk moment in de opfok. Bart Schoenmakers, adviseur geiten, zet de tips voor het spenen van uw lammeren op een rij.

Aankoop betalingsrechten al snel renderend

Heeft u voldoende betalingsrechten voor uw bedrijf beschikbaar?

Tip: plastic en zaagsel in lammerenbak

Met een plastic zak en zaagsel in de bakken voor uw pasgeboren lammeren, kunt u hygiënisch werken, zonder dat het extra arbeid kost.

Opfok bepaalt kwaliteit penspapillen

De ontwikkeling van de penspapillen begint al bij uw lammeren. Hoe beter de penspapillen ontwikkeld, hoe efficiënter uw geit omgaat met de voeding.

Meer uitdagingen