Melkvee

Melkvee houden is een way of life.  De trots op het vak, de dieren en de boerderij. De koeien en het ondernemerschap bepalen het succes. Er is een continue honger naar verbeteringsmogelijkheden en kennis. Grip op prestaties, opbrengsten en data-analyse. Maar ook naar nieuwe vormen van stallen en mestverwerking. Kennis die generatie op generatie is overgedragen.

Melkvee ontwikkelingen

Nieuwe melkvee ontwikkelingen als de komst van de melk- en voerrobot, maar ook schaalvergroting, verbreding of intensivering vragen om het maken van keuzes. Wat past bij u, uw bedrijf en uw koeien, maar ook, wat vraagt de omgeving en overheid van u? Het runnen van een melkveehouderij wordt steeds complexer. Een doordachte bedrijfsvoering, voerstrategie en nauwe samenwerking in de keten zijn de succesindicatoren van morgen. Met focus op technische en financiële resultaten.

Wij adviseren en ondersteunen u graag. Of het nu gaat om uw voerstrategie, ruwvoerteelt, bedrijfsvoering of advies op maat. Samen kijken we naar innovatieve en passende oplossingen.

Lees meer over:

Uitdagingen

Denk hieraan bij saneren asbest

Denk goed na voor u asbest gaat saneren. Er zijn namelijk veel mogelijkheden om tegelijkertijd uw stal te optimaliseren.

Biologisch ondernemen, iets voor mij?

Werken in de biologische sector betekent onderzoeken, uitproberen en werken aan de toekomst. Is het iets voor u?

Biologisch ondernemen, iets voor mij?

Biologisch ondernemen is in opkomst. Het is een sector waarin onderzoeken, uitproberen en werken aan de toekomst centraal staan. Is het iets voor u?

Natuurbeschermingswet geldt voor iedereen

De natuurbeschermingswet geldt voor iedereen, ongeacht hoe ver u van een natuurgebied afzit“, legt Tijmen van de Beek van Agrifirm Exlan uit.

Aankoop betalingsrechten al snel renderend

Heeft u voldoende betalingsrechten voor uw bedrijf beschikbaar?

Geluid rondom agrarisch bedrijf lastige puzzel

De strenge geluidsnormen in combinatie met veel activiteiten op het bedrijf maken geluid rondom het bedrijf vaak een lastige puzzel.

Meer uitdagingen

Evenementen

HHH show

8 - 9 dec 2017 Meerdere locaties en/of tijden

8 en 9 december is het weer zover: de HHH-show in Zwolle. Wij zijn trotse sponsor van deze koeien- en pinkenshow. Komt u ook kijken?

Omschakelen naar biologisch?

14 dec 2017 Familie van Dam Zuiderzeestraatweg 6 8051 SM Hattem

Past het omschakelen naar een biologische bedrijfsvoering bij u als melkveehouder, uw koeien en uw bedrijf? U kunt erachter komen op onze ‘omschakeldag’.

Seminar Uw toekomst!

29 nov 2017 Evenementenhal Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

Agrifirm nodigt u uit voor het Seminar Uw toekomst! op 29 november tijdens de Rundvee Vakdagen te Gorinchem. De spreker zullen samen met u een kijkje in de nabije toekomst van onze sector nemen.

Meer evenementen

Ons aanbod

DairyStart

DairyStart helpt u bij het verlagen van de afkalfleeftijd van uw jongvee naar 24 of 22 maanden. Dit levert u meer fosfaatruimte en liquiditeit op!

Opstartstrategie voor verse koeien

Met de opstartstrategie TopStart helpen we u graag om het beste uit uw koeien te halen. Bekijk hier hoe.

100-dagenaanpak

Koeien die vlot afkalven, gezond opstarten, goed produceren en vlot drachtig worden; de 100-dagenaanpak helpt u daarbij!

Agrifirm Focus Jongvee

Altijd al uw resultaten en ontwikkelingen binnen handbereik? Dat kan met de app Agrifirm Focus Jongvee. Zo bent u klaar voor de toekomst!

Agrifirm Focus Melkvee

Altijd al uw resultaten en ontwikkelingen binnen handbereik? Dat kan met de app Agrifirm Focus Melkvee. Al uw resultaten in één oogopslag!

Bedrijfsontwikkeling Exlan

Er komen steeds meer wetten en ze worden steeds complexer. Wij kennen de regelgeving en juridische procedures tot in detail en geven u graag vakkundig advies.

Gemengd Voeren 2.0

Elke hap voer, op ieder moment van de dag, voor ieder dier gelijk. Dit bevordert de gezondheid van uw koe, geit of kalf én daarmee de melkproductie of groei per dier.

Hittestress voorkomen

De hittestressmonitor geeft u inzicht in de verwachte hittestress, zodat u tijdig maatregelen kunt nemen. Meld u aan voor de hittestress sms-alert.

Hittestress melkvee

We helpen u graag bij het voorkomen van hittestress bij uw melkvee. Daarom hebben een aantal maatregelen voor u op een rij gezet.

Jongvee meten

Agrifirm biedt een gratis hoogtemeetservice aan voor haar klanten; gericht op resultaatsverbetering van uw jongvee. Zo kunt u maximaal presteren!

Jongvee scan

De jongvee scan van Agrifirm legt de basis voor het verbeteren van de jongvee opfok, en is daarmee dé sleutel tot een duurzame melkveehouderij!

Kalvolac Power CAIR

Een gezonde ademhaling, optimale groei én minder medicijngebruik; dat bereikt u met Kalvolac Power CAIR. De basis voor gezonde en sterke vaarzen!

Mest- en mineralenadvies Exlan

U wordt steeds meer afgerekend op bedrijfsspecifieke milieuprestaties. Daarnaast wordt de mestregelgeving steeds complexer. Wij adviseren u graag!

Milieutechniek Exlan

Vragen over mestbewerking en –verwerking, duurzame energie, energiebesparing of organische reststromen? Agrifirm helpt u graag verder!

Netto fosfor rantsoenberekening

Op een verantwoorde manier uw fosforaanvoer verlagen en toch een gezond resultaat behalen; dat kan met de netto fosfor rantsoenberekening!

Ondernemerscoach Exlan

Er komen momenten waarop u onderbouwde strategische keuzes voor de toekomst moet maken. De ondernemerscoaches van Agrifim adviseren u daarbij.

PensEfficiënt

Met PensEfficiënt berekent u het risico op pensverzuring in uw rantsoen en profiteert u van velen voordelen; waaronder meer melk uit voer!

Productierechten Exlan

Wij houden ons dagelijks met de aan- en verkoop van productierechten bezig. We weten dus waar we over praten en adviseren u graag.

Assortiment melkvee

Een goed resultaat, begint bij het beste voer! Bekijk hier het assortiment voor melkvee.

Robotmelken

Onze specialisten hebben ruime ervaring en kennis opgebouwd en helpen u graag om het maximale uit uw melkrobot te halen.

Ruwvoer Totaal®

Regelgeving, bodem, bemesting, gewas, oogst en voeding zijn bepalend voor de ruwvoeropbrengst. Stem deze factoren op elkaar af met Ruwvoer Totaal.

Beweiden met WeideKompas

Kiest u voor beweiden? Met het WeideKompas haalt u meer rendement en gemak uit uw beweiding bij elk melksysteem!

Bedrijfsontwikkeling Exlan

Er komen steeds meer wetten en ze worden steeds complexer. Wij kennen de regelgeving en juridische procedures tot in detail en geven u graag vakkundig advies.