Opstartstrategie voor verse koeien

TopStart®

Eruit halen wat erin zit. Daarvoor is het belangrijk dat uw koeien na de droogstand goed uit de startblokken komen. Om uw koeien optimaal in de hoge energiebehoefte na kalven te voorzien, hebben wij TopStart® ontwikkeld. Een opstartstrategie die een positieve bijdrage levert aan een hoge melkproductie en optimale conditie van uw verse koeien. Met TopStart® kunt u de piekproductie en daarmee de totale lactatieproductie van uw koeien verantwoord verhogen, door een snelle en veilige opbouw naar een hogere krachtvoergift. 

+200 euro extra saldo per koe per jaar

Uit onderzoek in 2015 op de Waiboerhoeve blijkt dat TopStart®, op basis van twee voersoorten, in 305 dagen tot wel 1.000 liter meer melk per koe op kan leveren. Bij een melkprijs van 30 cent levert dit circa 200 euro extra saldo per koe per jaar op. Ook bij het gebruik van één voersoort levert TopStart® een hogere melkproductie op; tot wel 600 liter meer melk per koe in 305 dagen, zo blijkt uit het onderzoek op de Waiboerhoeve. Daarnaast draagt TopStart® bij aan een hogere fosfaatefficiëntie.

Uitgekiende strategie

TopStart® is onderdeel van de 100-dagenaanpak. Deze strategie bevat specifieke voersoorten en adviezen voor de cruciale 100 dagen rondom het afkalven. 

Wilt u meer weten over TopStart®? We adviseren u graag via:

  • Regio noord T 088 488 29 70
  • Regio zuid T 088 488 29 72

Ook interessant voor u

100-dagenaanpak

Koeien die vlot afkalven, gezond opstarten, goed produceren en vlot drachtig worden; de 100-dagenaanpak helpt u daarbij!

In 100 dagen naar 365 dagen resultaat

Vlot afkalven, gezond opstarten, goede productie en vlot drachtig worden; Agrifirm helpt u een solide basis te leggen voor de gehele lactatie.

Robotmelken

Onze specialisten hebben ruime ervaring en kennis opgebouwd en helpen u graag om het maximale uit uw melkrobot te halen.