Hittestress voorkomen

Gebruik de hittestressmonitor

Hittestress is erg vervelend. U wilt dat als veehouder natuurlijk voorkomen. Maar wanneer moet u maatregelen treffen? En nog belangrijker; welke maatregelen kunt u treffen om de gevolgen van hittestress zo beperkt mogelijk te houden?

Ook tijdens de warmste zomerdagen het beste resultaat.

Kans op hittestress

Hittestress wordt veroorzaakt door een combinatie van hoge temperaturen en luchtvochtigheid. Hoe hoger één of beide factoren, hoe lastiger het voor een koe is om haar warmte kwijt te kunnen. Hierdoor ontstaat hittestress. Om de verwachte hittestress in kaart te brengen, hebben we een hittestressmonitor ontwikkeld. Wilt u weten wat de kans is op hittestress in uw regio? Kijk dan op onze hittestressmonitor. Vul op de kaart uw postcode in en bekijk de dag- en weekprognose voor uw regio.

Tips en tricks

Wordt er hittestress verwacht? Neem dan tijdig maatregelen. Om u hierbij te ondersteunen, hebben we per sector tips voor u op een rijtje gezet. Bekijk hier onze tips voor Melkvee, Geiten en Varkens.

Ook interessant voor u

Hittestress geiten

We helpen u graag bij het voorkomen van hittestress bij uw geiten. Met onze tips blijven uw geiten ondanks de warmte toch optimaal presteren.

Hittestress melkvee

We helpen u graag bij het voorkomen van hittestress bij uw melkvee. Daarom hebben een aantal maatregelen voor u op een rij gezet.

Hittestress varkens

We helpen u graag bij het voorkomen van hittestress bij uw varkens. Daarom hebben een aantal maatregelen voor u op een rij gezet.

Hittestress vleesvee

Als veehouder bent u op zoek naar een zichtbaar en aantoonbaar reultaat. Hittestress bij uw vleesvee kan nadelige gevolgen hebben voor het resultaat. Met onderstaande tips kunt u de gevolgen van hittestress zo beperkt mogelijk houden.